Enten du skal lage boller med eller uten rosiner, kanelboller eller skolebrød, så trenger du en god hvetedeig.
Her får du min favorittoppskrift på den mest alsidige deigen jeg vet om. Lagre denne oppskriften, så er du garantert suksess når du skal bake neste gang!
Antall porsjoner: 10-15
Tid: ca 90 minutter
INGREDIENSER
6 dl romtemperert melk
25 g (en halv pakke) fersk gjær
150 g sukker
1⁄2 ts salt
1 kg hvetemel
1 ts malt kardemomme (kjøp gjerne hele kardemommekjerner som du maler i en morter)
1 egg
150 g kaldt smør, i terninger
1:Ha melk og gjær i en kjøkkenmaskin. Du kan bruke kaldt melk, for den vil varmes opp til perfekt temperatur under eltingen. Kjør til gjæren er løst opp.
2:Tilsett sukker, salt, hvetemel, kardemomme og egg. Kjør i 10 minutter på medium fart.
3:Tilsett smøret, skru opp farten på kjøkkenmaskinen og kjør i ytterligere 10 minutter til du har en fast og smidig deig. Dekk til deigen og la den heve i 1 time. Deigen er nå klar til å lage dine favorittboller.
What do you think?
Show comments / Leave a comment