Det er igjen tid for den skumleste "høytiden" i året - nemlig hallloween.
Halloween har sine eldste røtter i den gamle keltiske festivalen "Samhain", som ble feiret for over 2000 år siden i områdene som i dag er Irland, Storbritannia og Nord-Frankrike. Samhain markerte slutten på høstsesongen og starten på vinteren, en tid som ofte ble assosiert med død og mørke. Kelterne trodde at på natten til 31. oktober, grensen mellom de levendes og de dødes verden var tynnest. For å beskytte seg mot åndene, tente de bål og bar kostymer for å skremme bort onde ånder.
Da kristendommen spredte seg til de keltiske områdene, tilpasset kirken de gamle tradisjonene til sin egen kalender. Allehelgensdag (eller All Hallows' Day) ble etablert som en kristen høytid den 1. november for å minnes helgener og martyrer. Natten før denne dagen ble kalt All Hallows' Eve, som senere ble forkortet til Halloween. Mange av de hedenske elementene fra Samhain, som å kle seg ut og feire om natten, ble overført til Halloween.
I moderne tid har Halloween blitt en kommersiell feiring, spesielt i USA, hvor folk bruker penger på kostymer, godteri, og dekorasjoner. I mange land har Halloween også utviklet seg til en sosial høytid som handler om moro, kreativitet og skrekktemaer, mer enn den opprinnelige religiøse eller spirituelle betydningen.
Så uansett om du er for eller imot den moderne kommersielle varianten av Halloween, så er det en perfekt anledning for å finne på noe gøy - og kose seg.
Denne oppskriften kan du lage av gresskarrester fra Hallloween. Skrell gresskaret og kutt gresskarkjøttet i biter. Kok bitene møre i vann, hell av vannet og kjør gresskaret til purè med en stavmikser. Hvis du ikke har gresskar, så kan du som meg kjøpe ferdig gresskarpuré på boks. Den inneholder 100% gresskar, og smaker ofte bedre enn de gresskarene du kjøper billig og bruker til Halloween. Hvis du skal kjøpe gresskar og lage purè selv, så bør du prøve å få tak i Hokkaido- eller flaskegresskar.