Brownies er manges favoritt, og dette er en saftig og seig variant med to typer sjokolade og pistasjnøtter. Husk: Jo bedre sjokolade du bruker, desto bedre blir kaken. Mine favoritter i denne kaken er Manjari og Jivara fra Valrhona.
Denne kaken blir aller best når den tas ut av ovnen mens den fortsatt er litt for myk. Etter litt tid i kjøleskapet er den perfekt. Lag kaken gjerne dagen før den skal serveres, så kan du la den temperere seg litt på benken før den serveres.
Antall porsjoner: 8
Størrelse form: 20 x 30 cm
Tid: 1 time (+ tid i kjøleskapet)
INGREDIENSER
150 g smør
200 g mørk sjokolade
(f.eks. Manjari fra Valrhona)
3 egg
150 g sukker
100 g brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
150 g hvetemel
4 ss bakekakao
1⁄2 ts bakepulver
1⁄2 ts espressopulver (kan sløyfes)
100 g melkesjokolade (f.eks. Jivara fra Valrhona)
100 g hakkede pistasjnøtter
1:Smelt smøret i en kjele. Dra kjelen av plata og tilsett den mørke sjokoladen. La blandingen stå i 5 minutter. Rør til en jevn sjokoladeblanding.
2:Pisk egg, sukker (både hvitt og brunt) og vaniljeekstrakt i 1 minutt til
du har pisket ut alle klumpene i det brune sukkeret. Det skal ikke bli eggedosis. Tilsett den smeltede sjokoladeblandingen. Pisk til du har en jevn røre.
3:Ha hvetemel, kakao, bakepulver og espressopulver i en sil og sikt melblandingen over i bollen med sjokoladerøre.
4:Bland med en slikkepott til du har en glatt sjokoladerøre.
5:Dekk en bakeform som er ca. 20 x 30 cm med bake- papir. Hell sjokoladerøren over i bakeformen. Grovhakk melkesjokoladen og pistasjnøttene. Ha nøttene og sjokoladen over sjokoladerøren og press det nedi med en skje. Stek brownien midt i ovnen ved 175 °C i 30 minutter.
6:Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på benken før du skjærer den opp
i ruter. Den blir enda bedre hvis du setter den 1 time i kjøleskapet før den skjæres opp. Da får brownien satt seg, og du får akkurat den seige og gode konsistensen du
vil ha.
What do you think?
Show comments / Leave a comment