Varmende kyllingsuppe med byggryn

Varmende kyllingsuppe med byggryn

Det er fortsatt vinter, og hva er vel da bedre enn en rask kyllingsuppe som varmer både ganen og kroppen?

I denne oppskriften har jeg brukt ferdig kyllingkraft for at den skulle være raskere å lage. Jeg bruker Jacobs Utvalgte kyllingkraft, som er kokt på ekte ben på samme måten som du ville gjort hjemme. Du kan selvfølgelig også koke egen kyllingkraft hvis du har tid og lyst.

Grønnsakene i denne suppa kan du variere etter hva du liker eller har liggende. Små terninger av gulrot, persillerot, sellerirot eller andre grønnsaker smaker magisk i denne suppa.

Du kan krydre kyllingen med bare salt og pepper, som i denne oppskriften, eller du kan krydre den med en blanding av røkt paprikapulver, salt, chiliflak og reet sitronskall hvis du vil ha enda litt mer smak.

Antall porsjoner: 4
Tid: ca 40 minutter

Ingredienser:
1 rødløk, i skiver
1 gul løk, i skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
4 vårløk, finhakket
2 ss smør
8 cherrytomater, delt i to eller fire
150 g byggryn
1 ts gurkemeie
1/2 ts chiliflakes
1 ts frisk ingefær, finhakket eller revet
1 liter god kyllingkraft
150 g byggryn
2 kyllingbryst, gjerne med skinn
100 g revet parmesan
4 ss finhakket persille
salt og pepper
saft og skall fra 1 økologisk sitron

Fremgangsmåte:
Stek løk, hvitløk og halvparten av vårløken i 1 ss smør i en kjele under omrøring i 3-4 minutter.
Ha i cherrytomater, gurkemeie, chiliflakes og ingefær og la steke i ytterligere 1 minutt.
Ha i kyllingkraft og byggryn og la koke i ca 30 minutter til byggrynene er møre.
Mens suppa koker krydrer du kyllingbrystene med salt og pepper eller annet krydder og bruner dem i 1 ss smør i en stekepanne. Stek kyllingbrystene videre i ovnen på 180 grader til de er gjennomstekte, men fortsatt saftige. Dette tar ca 15 minutter. La kyllingen hvile i 5 minutter før den skjæres i skiver.
Ta kyllingsuppa av varmen og vend inn parmesan, persille og resten av vårløken.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft og -skall. Smak evnt til med mer gurkemeie, chiliflakes eller ingefær hvis du vil ha mer smak. La suppa hvile i noen minutter før servering, slik at parmesanen får kreme suppa.
Anrett suppa og topp med skiver av kyllingbryst, og gjerne et dryss ekstra revet parmesan og persille.
Server gjerne godt brød ved siden av.

What do you think?

Show comments / Leave a comment