Vi er akkurat ferdig med bilder og oppskrifter til min nye kokebok "Under trykk". På veien har jeg testet ut MANGE retter, og dessverre var det ikke plass til alle i boka. Dette er er av de rettene. Så istedenfor å la rettene som ikke fikk plass i boka ligge nede i en skuff, så tenkte jeg at du skulle få gleden av noen av dem.
Denne oppskriften er med andre ord laget i trykkoker. Du kan lage den i vanlig kjele også, men i trykkoker går det raskere samtidig som du beholder både saftigheten i fisken, næringsstoffene og alle smakene.
I denne oppskriften er det viktig at du starter med å måle opp, kutte og forberede alt før du setter igang, for så fort råvarene er i trykkokeren tar det kun 5 minutter.
Jeg har i denne oppskriften brukt frossen villfanget skreifilet fra Vaag i Lofoten. Den lot jeg tine over natta i kjøleskapet, og tørket den godt før jeg delte den i porsjonsstykker. Du kan også bruke ferdig torskefilet, men bruk da torskeloin, som er den tykkeste delen av torskefileten uten skinn og bein.
Antall porsjoner: 4
Tid:
Forberedelser: 20 minutter
I trykkokeren: 5 minutter
Ingredienser:
600 g torskeloin uten skinn og bein, i porsjonsstykker
1 dl finhakkede urter (feks dill og koriander)
1 ts chiliflakes
salt og pepper
4 ss finhakkede peanøtter eller pistasjnøtter
2 gulrøtter, skrelt og kuttet i terninger
2 stor fennikel, finhakket
1 stor løk, finhakket
1 jalapeno eller chili,, finhakket
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
4 dl kokosmelk
2 ss revet sitronskall
2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte:
Krydre torskeloinen med salt, pepper og chiliflakes og topp med nøtter og urter.
Stek gulrøtter, fennikel, løk og jalapeno/chili i olje i kjelen til trykkokeren i 5 minutter under omrøring.
Ha hermetiske tomater, kokosmelk og sitronskall i kjelen og kok opp.
Legg torskebitene i sausen og sett på lokket. Kok opp til trykkokeren kommer under trykk. Skru ned temperaturen og la koke under høyt trykk i 5 minutter.
Skru av varmen og la trykket slippe ut naturlig. Ta av lokket og smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft.
Servering:
Server den urtebakte torsken med ris og nykokt brokkolini. Du kan også servere den med godt brød og en grønn salat.
What do you think?
Show comments / Leave a comment