Taco kyllinggryte i trykkoker

Taco kyllinggryte i trykkoker

Fredagstacoen kan være mer enn tacolefse fylt med kjøttdeig, ost og mais. Taco kan også være gryte med utbeinet kyllinglår, mais, rødløk, tacokrydder, salsa og tomater.

I denne oppskriften kan du kjøpe kyllinlår og beine dem ut selv. Du kan også (som meg) kjøpe ferdig utbeinede kyllinglår fra Hovelsrud Gård. Disse lårene kommer fra Økologisk kylling og smaker bedre for ganen og sjelen. Du kan bestille lårfiletene fra Hovelsrud HER.

Du kan servere denne gryta med nykokt ris, godt brød eller som tilbehør til tacobordet. Dra kyllingen fra hverandre med to gafler etter at de er kokt og ha dem tilbake i sausen, så har du et perfekt fyll til tacolefsene.

Antall porsjoner: 4
Tid:
Forberedelser: 15 minutter
I trykkoker: 20 minutter

Ingredienser:
600 g utbeinet kyllinglår
1 pose tacokrydder
2 ss smør
2 kokte maiskolber (skjær av maiskornene) eller 1 boks hermetiske maiskorn
1 rødløk, i båter
2 hvitløkfedd, finhakket
1 fennikel, finhakket
2 vårløk, finhakket
1 glass tacosaus
2 bokser hermetiske hakkede tomater
2 dl kremfløte eller kokosmelk
1 lime
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Skjær de utbeinede kyllinglårene i store biter. Vend bitene i tacokrydderet.
Brun kyllingbitene i smør i kjelen til trykkokeren. Løft kyllingen ut av kjelen og legg dem på en tallerken.
Stek mais, rødløk, hvitløk, fennikel og vårløk i kjelen i 2 minutter til de får litt farge.
Legg kyllinglårbitene oppå grønnsakene.
Bland sammen tacosaus, hakkede tomater og fløte. Hell blandingen over kyllingen. Rør litt slik at sausen kommer ned til bunnen i kjelen.
Sett på lokket og la koke under høyt trykk i 20 minutter. Husk å skru ned varmen når trykkokeren er under trykk og sikkerhetsventilen spretter ut, slik at gryta ikke brenner seg i bunnen.
Skru av varmen og la trykket synke. Når sikkerhetsventilen har trukket seg tilbake kan du åpne trykkokeren.
Smak til gryta med limesaft og evnt salt og pepper hvis det trengs.

Server gjerne kyllinggryta med nykokt ris og godt brød. Topp med frisk koriander og nachochips før servering.

Oppskrift taco kylling gryte pihvi fredag enkel hverdagsmat trykkoker

What do you think?

Show comments / Leave a comment