Det er februar, og gradestokken i Oslo har krøpet ned til minus 15 grader igjen, og savnet etter vår og sommer har meldt seg for fullt...
Jeg bestemte meg derfor for å lage en oppskrift som gir deg en smak av vår, sommer og sol. En gryte som gir deg følelsen av å sitte på en enkel restaurant i sydligere strøk med bare tær og flagrende klær.
Denne gryta er laget i trykkoker. Det gjør at koketiden reduseres, og du får en svinegryte med saftig og mørt kjøtt på bare 30 minutter.
I denne oppskriften har jeg brukt svinenakke som utgangspunkt. Du kan bruke nakkekoteletter og skjære av benet, eller du kan kjøpe svinenakke i skiver. Du kan også bytte ut svinet med kyllinglår uten ben eller grytekjøtt av okse hvis du ønsker.
Ettersom sitroner fra Amalfi-kysten er i sesong akkurat nå, så har jeg brukt disse. Du kan også bruke andre økologiske sitroner. Hvis du ikke får tak i økologiske sitroner, så husk å vaske dem godt, slik at du blir kvitt alle sprøytestoffene som sitter i skallet.
Antall porsjoner: 4
Forberedelser: 10 minutter
Tid i trykkoker: 30 minutter
Ingredienser:
400 g svinenakke
2 ss smaksnøytral olje
1 rødløk, i båter
2 gulrøtter, skrelt og kuttet i skiver
1/2 rød chili, finhakket
2 stangselleri, i skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
3 dl kyllingkraft
1 ss honning
4 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
1 økologisk sitron, i skiver
Fremgangsmåte:
Kutt svinekjøttet i grove biter. Brun kjøttet i olje i kjelen (underdelen til trykkokeren) til det er gyllent.
Ha grønnsakene i kjelen og stek under omrøring i 2 minutter.
Ha kyllingkraft, honning, soyasaus, fiskesaus og sitronskiver i kjelen.
Sett på lokket og kok opp slik at sikkerhetsventilen spretter ut.
Sett alarmen på 30 minutter.
Hvis du ønsker å servere ris til denne gryta, så kan du koke det i en egen kjele nå.
Løft trykkokeren av varmen og la den stå til trykket slippes ut automatisk og sikkerhetsventilen trekker seg tilbake.
Hvis du vil ha en litt tykkere gryte kan du jevne den med litt maizenna rørt ut i kaldt vann.
Server svinegryta med nykokt ris toppet med vårløk og evnt friske urter.
What do you think?
Show comments / Leave a comment