Denne kyllingburgeren er perfekt å lage nå når sole begynner å varme, og du lengter etter vår, sommer og ferie. Oppskriften er enkel, men du må ha et par råvarer som vanligvis ikke finnes i kjøkkenskapet. Les mer om Gochujang, og sesamolje HER.
I denne oppskriften er det den klissete sausen som er hele hemmeligheten, så gå på jakt etter disse produktene for å lage en skikkelig koreansk kyllingburger.
Antall porsjoner: 4 kyllingburgere
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
Kylling:
2 stk kyllingbryst
salt og pepper
1 ts sesamfrø
1/2 ts chiliflakes
2 dl maizenna
4 ss smaksnøytral olje
Kålsalat:
200 g hvit kål, nykål eller spisskål, kuttet i tynne. strimler
1 sjalottløk, finhakket
2 stk vårløk, i ringer
1 hvitløkfedd, finhakket
2 dl majones eller aioli
1/2 ts chiliflakes
1 ss sesamfrø
limesaft
salt og pepper
Sticky saus:
6 ss mykt brunt sukker
2 ss Gochujang
2 ss soyasaus
2 hvitløkfedd, finhakket
1/2 ts revet fersk ingefær
1 ss sesamolje
limesaft
Servering:
4 burgerbrød
4 ss chilimajones (frivillig)
Salatblader
Fremgangsmåte:
Start med å lage kålsalaten. Kutt alle grønnsakene og ha dem i en bolle sammen med majones, chili og sesamfrø. Bland godt og smak til med limesaft, salt og pepper.
Lag sausen. Ha brunt sukker, gochujang, soyasaus, hvitløk, ingefær og sesamolje i en kjele. Kok opp og la koke til sukkerert er løst opp. Sett sausen til side.
Tilbered kyllingen ved å kutte hver kyllingfilet i to slik at du får to tynne kyllingfileter (se bildet over).
Krydre kyllingfiletene med salt, pepper, sesamfrø og chiliflakes. Vend kyllingen i maizenna.
Stek kyllingfiletene i olje i en stekepanne til de er gylne på begge sider og gjennomstekt. Dette tar ca 2 minutter på hver side.
Varm burgerbrødene raskt i ovnen eller i en tørr stekepanne.
Smør det nederste burgerbrødet med chilimajones. Legg deretter på salat, kålsalat og kyllingfilet. Topp med den sticky sausen. Smør det øverste burgerbrødet med chilimajonen og legg det på toppen.
Server kyllingburgeren som den er, eller server med stekte poteter eller pommes frites.
What do you think?
Show comments / Leave a comment