Får du kaffebesøk i helgen? Da kan denne saftige krydderkaken være løsningen...
Lag 2 kaker, så kan du legge en i fryseren, så har du den klar til neste overraskende besøk.
Denne krydderkaken kan lages i brødform, eller du kan doble oppskriften og lage den i en langpanne. Jeg synes den smaker aller best nystekt, da smaker den akkurat som nystekte myke pepperkaker.
Mengde: 1 brødform • Tid: 45 minutter
Ingredienser:
125 g smør
5 dl kefir
2 egg
300 g brunt sukker
1 ss malt kanel
1 ts malt ingefær
1 ts malt kardemomme
1⁄2 ts malt nellik
2 ts natron
350 g hvetemel
1 ss smør til smøring av form
1:Smelt smøret i en kjele. Avkjøl til romtemperatur.
2:Bland sammen kefir, egg, brunt sukker, kanel, ingefær, kardemomme og nellik i en bolle. Bruk en visp, slik at du er sikker på at du får rørt ut alt krydderet.
3:Vend inn natron og smeltet smør med en slikkepott.
4:Ha melet i en sil og sikt det over i bollen. Vend inn melet.
5:Smør en brødform med smør og ha i kakerøren. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter til den er ferdig. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en tynn trepinne inn i kaken. Hvis pinnen kommer ut uten kakerøre på, er kaken ferdig.
6:Ta krydderkaken ut av ovnen og la den avkjøles i formen i 10 minutter. Ta kaken ut av formen og la den avkjøles på en rist.
Denne oppskriften er hentet fra min nyeste bok "Sulten, den store norske steg for steg-kokeboka". Boka kan kjøpes HER.
De
What do you think?
Show comments / Leave a comment