Gulrotkake er for meg barndom, men her har jeg laget en oppdatert versjon med hakkede nøtter, sjokoladebiter og rosiner. Toppet med en kremostglasur er dette en av mine favorittkaker...
I denne kaken kan du bytte ut pekannøttene med andre nøtter, som for eksempel hasselnøtter eller mandler.
Antall porsjoner: 8
Størrelse form: 24 cm springform
Tid: 60 minutter
INGREDIENSER KAKEBUNN
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1⁄2 ts salt
1 ss malt kanel
1 ts malt kardemomme
3 dl raps- eller solsikkeolje
200 g sukker
200 g mykt brunt sukker
4 egg
300 g revet gulrot (ca. 4 gulrøtter)
100 g grovhakkede pekan- eller hasselnøtter
50 g grovhakket mørk sjokolade
50 g rosiner
formfett eller smør til kakeformen
GLASUR
200 g kremost (f.eks. Philadelphia)
350 melis
200 g romtemperert smør
1 ss sitronsaft
1:Bland sammen mel, bakepulver, salt, kanel og kardemomme i en bolle.
2:I en annen større bolle pisker du sammen olje og sukker. Pisk inn eggene. Ha i ett og ett egg, og pisk så hvert egg blander seg inn før du tilsetter neste.
3:Sikt de tørre ingrediensene over i eggeblandingen og bland godt.
4:Vend inn revet gulrot, nøtter, sjokolade og rosiner.
5:Smør en springform med formfett eller smør. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, så løsner kaken lettere. Fyll kakerøren i formen. Stek kaken midt
i ovnen ved 170 °C i 45–60 minutter til den er ferdig. Sjekk om kaken
er ferdig ved å dytte en tynn pinne eller kniv inn i kaken. Hvis det ikke sitter deigrester på pinnen når du drar den ut, er den ferdig. Avkjøl kaken.
6:Pisk kremost, melis og smør i ca. 5 minutter i en kjøkkenmaskin til en luftig glasur. Vend inn sitronsaften. Del kaken i to lag, og fyll med halvparten
av glasuren. Sett på lokket og pynt med resten av glasuren.
Pynt kaken med hakkede nøtter, spiselige blomster, karamellsaus eller bare litt revet gulrot før servering.
What do you think?
Show comments / Leave a comment