Har du brune bananer liggende? Da kan luftige bananpannekaker være løsningen... Hvis du ikke er helt klar for pannekaker, så kan du teste oppskriften på et saftig bananbrød HER
Antall porsjoner: 4
Tid: 15 minutter
INGREDIENSER
2 modne bananer (gjerne litt brune)
2 egg
2 1⁄2 dl melk 1⁄2 dl rapsolje
2 ss honning
2 1⁄2 dl hvetemel (180 g)
2 ts bakepulver
1⁄2 ts malt kanel
1⁄2 ts salt
2 ss smør
1:Mos bananene med en gaffel i en bolle. Det gjør ikke noe om det er igjen noen små bananklumper.
2:Ha egg, melk, rapsolje og honning i bollen. Rør til det akkurat er blandet.
3:Ha mel, bakepulver, kanel og salt i en sil og sikt det over i bollen. Bland lett sammen. La røra hvile i 5 minutter.
4:Smelt litt av smøret i en nonstick stekepanne på medium varme. Ha røra i stekepanna med en skje, slik at du får flere små pannekaker. Pass på at det er litt avstand mellom panne- kakene, slik at de ikke hever inn i hverandre. La pannekakene ligge til det begynner å boble på toppen. Snu pannekakene med en steke- spade og stek dem videre i 1 minutt. Server pannekakene mens de fortsatt er varme.
Server de nystekte bananpannekakene toppet med lønnesirup, honning, syltetøy, friske bær og/eller hakkede nøtter.
What do you think?
Show comments / Leave a comment