Hvordan steke kyllingbryst?

Hvordan steke kyllingbryst?

På Pihvi.no skal du i tillegg til gode oppskrifter også finne tips og grunnteknikker som gjør deg bedre på kjøkkenet.

De fleste vet nok hvordan man steker et kyllingbryst, men noen trenger en påminnelse om hvordan man får det saftig, uten av det er rått.

Et saftig kyllingbryst kan serveres som hovedrett med tilbehør, i en cæsarsalat eller i en tomatsuppe eller grønn ertesuppe.

Første steg til et perfekt kyllingbryst er å velge et kyllingbryst av god kvalitet, gjerne med skinn. Jeg velger ofte økologisk kylling, f.eks. fra Hovelsrud gård. De vet jeg har hatt det bedre, og det smaker bedre for både ganen og samvittigheten.

Antall porsjoner: 1
Tid: 20 minutter

INGREDIENSER
200 g kyllingbryst med skinn
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
1 ts rapsolje
1 ts smør

1:Tørk kyllingbrystet godt med kjøkkenpapir. Krydre kyllingbrystet på begge sider med salt og pepper.

2:Ha olje og smør i en stekepanne på litt over medium varme, og vent til smøret slutter å bruse. Brun kyllingbrystet med skinnsiden ned først. Snu brystet og sett stekepanna midt i ovnen ved 180 °C til det har en kjernetemperatur på 63 °C.

3:La kyllingbrystet hvile i 5 minutter før du skjærer i det. Skjær kyllingbrystet i skiver og server!

What do you think?

Show comments / Leave a comment