Denne grønne ertesuppen er rask å lage, smaksrik - og passer godt som enkel lunsj, middag eller som forrett. Topp suppa med chorizo, løk og grønne erter som du freser raskt i panna. Pynt gjerne med friske urter som for eksempel timian og oxalis før servering.
Antall porsjoner: 4
Tid: 20 minutter
INGREDIENSER
1 løk eller 2 sjalottløk
2 hvitløkfedd
1 ss smør
500 g frosne grønne erter
6 dl kylling- eller grønnsakskraft
2 dl fløte
2 ss sitronsaft
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
1:Finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk i smør i en kjele på middels varme i 2 minutter under omrøring.
2:Ha i erter og kraft. La koke i 2 minutter. Kjør suppa jevn med en stavmikser eller i en foodprosessor.
3:Tilsett fløten. Hvis du vil ha en luftigere suppe, kan du piske fløten til løs krem og vende den inn i suppa like før servering. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
For en litt mer eksklusiv suppe kan du vende inn 1 dl champagne i suppa og toppe den med stekte kamskjell eller sjøkreps før servering. Tilsett gjerne 2 ss friske urter som timian eller mynte i suppa for ekstra smak.
What do you think?
Show comments / Leave a comment