Pærer i trykkokeren er genialt. Du tvinger pærene til å suge til seg smakene fra laken på rekordtid, og vipps har du saftige myke pærer fulle av smak.
Ettersom vi nærmer oss jul, har jeg brukt gløgg i denne oppskriften. Men du kan selvfølgelig bytte ut gløggen med det du måtte ønske. Eplejuice, brunt sukker og krydder er en variant. Rødvin, sukker og krydder er en annen. Prøv deg frem, og lag dine nye favorittpærer.
Mengde: 4 porsjoner
Tid:
Forberedelser: 10 minuttter
I trykkokeren: 10 minutter
Ingredienser:
4 store eller 8 små faste pærer
4 dl gløgg
1 ss brunt sukker
2 kanelstenger
4 nellikspiker
1 vaniljestang, splittet i to
Fremgangsmåte:
Skrell pærene og legg dem i en bolle med kaldt vann slik at de ikke blir brune mens du skreller resten.
Legg pærene i trykkokeren og ha i gløgg, sukker og krydder.
Sett lokket på trykkokeren og kok opp til sikkerhetsventilen spretter ut og trykkokeren er under fullt trykk.
Sett timeren på 10 minutter.
Skru ned varmen til omtrent halvparten, og pass på at trykkokeren er under trykk hele koketiden.
Skru av varmen og la trykket forlate trykkokeren naturlig.
Når sikkerhetsventilen trekke seg tilbake, og åpne trykkokeren.
Avkjøl pærene.
Hvis du vil ha en tykkere gløggsirup til å servere med pærene kan du løfte pærene over i en bolle og koke opp laken. Bland 2 ss potetmel med 4 ss vann. Løft kjelen av varmen og pisk inn litt og litt av potetmelblandingen. Laken vil da tykne umiddelbart. Husk at laken vil tykne enda mer når den avkjøles.
Servering:
Server gjerne gløggpærene med pisket krem og ristede nøtter. Du kan også servere dem lune med vaniljeis.
What do you think?
Show comments / Leave a comment