UNDER TRYKK er her!

UNDER TRYKK er her!

I flere måneder har jeg hatt hodet nede i en trykkoker og jobbet med det som har blitt min 5. kokebok. Nå er endelig boka ute i landets bokhandlere. Boka heter "Under trykk - den store trykkokerkokeboka"!

Det er høst, og det betyr tid for langtidskokte gryter, innekos, stearinlys og pledd. Hva hvis jeg sier at du kan lage de langtidskokte grytene på 1/4 av tiden? Det betyr mer tid til kos... Klikk deg inn og bestill boka HER!

Oppskrift på fiskesuppe laget i trykkoker, under trykk, kokebok

Det er kanskje også på tide å planlegge årets julegaver? Jeg tror du blir familiens helt hvis du gir en trykkoker og boka "Under trykk" i julegave til mor, svigermor, søster eller onkel. I tillegg til at den som mottar julegaven vil få ekstra inspirasjon og mulighet til å å lage de beste grytene på en brøkdel av tiden, så er samtidig store muligheter for at du blir invitert på middag. Og ettersom matlagingen tar kortere tid i en trykkoker, så kan man unne seg gode gryter også i hverdagen, ikke bare søndager når man har god tid.

Hva med å kjøpe en trykkoker og "Under trykk" til svigermor til jul i år? Da er du allerede ferdig med den kanskje vanskeligste julegaven...

Så: hva handler "Under trykk" om?
Dette er en kokebok som tar for seg trykkokerens fantastiske verden. I tillegg til 80 oppskrifter får du også tips og triks for å lykkes på kjøkkenet med trykkokeren. Her finner du oppskrifter på alt fra risotto, kraft og taco til vegetarretter, kjøtt, fisk og desserter. Alt laget på en brøkdel av tiden det ville tatt i en vanlig kjele... Med andre ord er dette boka du trenger i høst for å lage den beste maten til både hverdag og fest.

Oppskrift trykkoker, under trykk, kokebok 2024

Hva er trykkoker?
Trykkoker er egentlig en helt vanlig kjele med en lokk som gjør den til en vidundermaskin. Bytt ut en av de store kjelene dine med en trykkoker, så har du en stor kjele, og i tillegg en fantastisk tidsmaskin som gjør slowcooking til fastfood. På trykkokern er det i lokket magien sitter.
Trykkokeren er enkel å bruke. Her er det ingen kontakt, ingen vanskelige knapper og du trenger ikke å være et teknisk geni for å bruke den.
Trykkokerens magiske kraft er at den koker under trykk, noe som gjør at den koker maten på rundt 120 grader. Dette gjør at ting går raskere - mye raskere. Gryter som vanligvis må koke i 4 timer er unnagjort på under én time. Du kan spare opptil 70% av tiden ved å bruke en trykkoker. Dette gjør at du kan lage ertesuppe, langtidskokt oksegryte eller en smaksrik gresskargryte en helt vanlig tirsdag. Handle råvarene på vei hjem fra jobb, så kan du servere lammegryte med kikerter mellom barnas lekser og fotballtrening.
Trykkokeren åpner muligheten for å servere retter som før var forbeholdt søndager, når du hadde god tid til å la maten koke hele dagen, til enkel og rask hverdagsmiddag.
Visste du forresten at man i trykkoker kan koke bønner og linse ruten å bløtlegge dem over natta først?

Lammeskank i trykkoker, under trykk kokebok, jan ivar nykvist

Hvis du ikke allerede har en trykkoker, så kan du bestille en HER. Dette er for øyeblikket min favoritt. I tillegg til å være en av de rimeligste på markedet, så er den enkel å bruke. Hvis du går for denne trykkokeren, så får du i tillegg til en ekstra gummipakning også med en rist som kan settes i bunnen av trykkokeren hvis du skal dampe feks pinnekjøtt, lage risgrøt eller verdens beste ostekake.

Så: nyt høsten og la deg inspirere til å lage langtidskokte gryter på 1/4 av tiden. Mer hjemmelaget mat som smaker fantatstisk på mye kortere tid. Gjør deg klar til å gjøre slowcooking til fastfood! Jeg er klar for å lage en trykkkoker-bølge frem mot jul! Er det med?

Link til boka
Kokk og forfatter: Jan Ivar Nykvist
Fotograf: Mats Dreyer
Stylist: Line Dammen
Forlag: Press

What do you think?

Show comments / Leave a comment