Lite er så godt, mektig og syndig som en saftig biff med fløtegratinerte poteter. Denne oppskriften kan du gjerne lage dagen før potetene skal nytes. Da trenger du bare å gratinere dem i ovnen med ost like før servering
Hvis du erstatter halvparten av potetene med sellerirot, gulrot og persillerot, får du en nydelig grateng med rotgrønnsaker.
Antall porsjoner: 4
Tid: 70 minutter
INGREDIENSER
800 g kokefaste poteter (f.eks. Asterix, Folva, Laila, Beate, Ostara eller Rutt)
4 dl fløte
2 hvitløkfedd
1 løk
2 ss finhakket timian
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
150 g revet ost
1:Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver med en mandolin eller en skarp kniv.
2:Finhakk hvitløk og løk. Ha fløte, hvitløk og løk i en stor kjele. Kok opp og la trekke i 10 minutter. Ha potetskivene, timian, salt og pepper i kjelen og kok opp.
3:Ha potetene over i en ildfast form og strø over osten. Stek potetene midt i ovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter til de er møre. Sjekk ved å stikke en kniv i potetene. Når du ikke kjenner noen mot- stand og poteten slipper kniven lett, er potetene ferdige. Hvis ikke osten er gyllen, kan du skru varmen opp til 200 °C de siste minuttene.
What do you think?
Show comments / Leave a comment