Dessertpizza med banan og Nutella

Dessertpizza med banan og Nutella

Skal du lage pizza i helgen? Kanskje har du fyrt opp pizzaovnen, eller du skal lage klassisk lørdagspizza inn i stekeovnen?

Jeg mener at enhver pizzakveld bør avsluttes med en dessertpizza. Denne varianten med banan, marshmallows, nutella og pistasjnøtter er helt fantastisk.

Denne oppskriften fungerer enten du lager pizzadeig som står og hever o fler dager, eller hvis du lager en hurtigvariant. Hvis du er en av dem som er dårlig til å planlegge, så kan du kjøpe ferdig fersk pizzadeig hos MENY. Du kan finne den HER. Den fungerer overraskende bra!

Denne pizzaen smaker aller best rett ut av pizzaovnen. Gjerne toppet med en kule god vaniljeis og litt lønnesirup. Du kan også toppe den med feks friske jordbær før servering.

Antall porsjoner: 2
Tid: 10 minutter (+ evnt tid til deig)

Ingredienser:
Pizzadeig til 2 personer
4 ss Nutella
2 modne bananer
2 dl minimarsmallows (eller store marsmallows delt i skiver)
2 ss pistasjnøtter

Fremgangsmåte:
Lag pizzadeigen. Skjær bananene i skiver og grovhakk pistasjnøttene.
Form pizzabunnene til 2 porsjonspizzaer. Smør nutellaen utover pizzabunnen og legg bananskivene utover. Stek pizzaen på 300°C i ca. 4 minutter til skorpen begynner å bli gyllen.
Legg på marsmallows og pistasjnøtter. Stek pizzaen videre i 1-2 minutterer til marsmallowsen får farge.
Topp pizzaen med ønsket topping før den serveres!

What do you think?

Show comments / Leave a comment