Du kan kjøpe ferdig pizzasaus, eller du kan lage din egen. Den hjemmelagde sausen kan gjøres kjempeenkelt, eller du kan lage den enda bedre ved å bruke litt tid! Denne sausen lages ved å bake tomatene i ovnen, noe som gjør en bedre og mer smaksrik pizzasaus.
Lag gjerne ekstra pizzasaus når du først er igang, så har du den beste pizzasausen i kjøleskapet eller fryseren klart til neste pizzarunde.
Denne tomatsausen er smaksrik og fyldig. Hvis tomatene ikke er søte, kan du gjerne strø over 1 spiseskje sukker før du steker dem i ovnen for å framheve sødmen i tomatene.
Antall porsjoner: 6
Tid: 1 time
INGREDIENSER
500 g tomater
1 hvitløkfedd
1 rødløk
1 dl olivenolje
en håndfull frisk eller 1 ss tørket oregano
en håndfull frisk basilikum
1/2 ts salt
1/2 ts kvernet sort pepper
1:Del tomatene i to, finhakk hvitløk og rødløk. Legg tomater, hvitløk, rødløk og oregano i en ildfast form. Ha over olivenolje.
2:Stek formen midt i ovnen ved 170 °C i ca. 45 minutter til tomatene begynner å krympe og er gylne.
3:Ha tomatblandingen i en foodprosessor sammen med basilikum og kjør til en jevn saus. Tilsett litt ekstra olivenolje hvis du synes sausen blir for tykk. Du kan også ha tomatene i en høy beholder og kjøre dem til en saus med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
What do you think?
Show comments / Leave a comment