Chili con carne

Chili con carne

En litt spicy kjøttdeiggryte som fint kan lages et par dager i forveien, og bare varme den opp igjen før servering. Styrken på gryta tilpasser du etter hvor mye chilipulver du tilsetter.

Antall porsjoner: 4
Tid: 60 minutter

INGREDIENSER
500 g kjøttdeig
2 ss smaksnøytral olje (f.eks. raps- eller solsikkeolje)
2 rødløk
2 paprikaer (gjerne i forskjellige farger)
3 hvitløkfedd
1 ss chilipulver
2 ss malt spisskummen
1 ss tørket oregano
1⁄2 ts røkt paprikapulver
1⁄2 ts malt kanel
2 laurbærblad
2 ss malt koriander
2 ss hvetemel
1 1⁄2 dl rødvin
3 dl oksekraft
1 boks hakkede hermetiske tomater (400 g)
1 boks hermetiske kidneybønner (400 g)
3 ss tomatpuré
1 ss sukker
2 ruter mørk sjokolade (70 % kakao)
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
4 ss finhakket persille

1:Skrell og finhakk rødløk og hvitløk. Kutt paprikaene i små terninger.

2:Stek kjøttdeigen i olje i en kjele eller støpejernspanne til kjøttdeigen er gyllen og gjennomstekt. Hakk kjøttdeigen underveis med en stekespade, slik at du får små biter. Tilsett løk, hvitløk og paprika. La steke under omrøring i 3 minutter.

3:Tilsett chilipulver, spisskummen, oregano, paprikapulver, kanel, laurbærblad, koriander og mel. La steke under omrøring i 2 minutter. Tilsett tomatpuré og stek i ytterligere 1 minutt.

4:Hell av laken på bønnene. Ha rødvinen i stekepanna og la koke til rødvinen nesten er kokt helt inn. Ha bønner, hakkede tomater, oksekraft og sukker i panna.

5:La gryta koke i ca. 45 minutter på medium varme. Rør med jevne mellomrom. Legg sjokoladen på toppen av chili con carnen. Vent til sjokoladen har smeltet før den vendes inn.

6:Smak til med salt og pepper. Finhakk persillen og vend inn i chili con carnen før servering.

Server chili con carne med kokt ris, rømme og godt brød. Du kan også toppe med nachochips og servere guacamole ved siden av.

Glutenfri:
Hvis du vil gjøre chili con carnen glutenfri, kan du droppe melet, og jevne med litt maisenna rørt ut i kaldt vann mot slutten av koketiden.

What do you think?

Show comments / Leave a comment