Cæsarsalat

Cæsarsalat

Dette er en god, gammel klassiker som ble utviklet av Cesare Cardini i Mexico i 1924. Hvis du ikke får tak i romanosalat, kan du bruke blader av hjertesalat i stedet.

Antall porsjoner: 2
Tid: 30 minutter

INGREDIENSER
400 g stekt kyllingbryst
4 skiver bacon
1 dl krutonger
1 dl majones (hjemmelaget eller kjøp ferdig)
2 ss sitronsaft
4 ansjosfileter
1 hvitløkfedd
1 ts dijonsennep
1⁄2 ts worcestershiresaus
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts kvernet sort pepper
2 romanosalat
50 g parmesan

1:Start med å lage dressingen. Ha majones, sitronsaft, ansjosfileter, hvitløk, sennep og worcestershiresaus i en foodprosessor og kjør til en jevn dressing. Du kan også kjøre ingrediensene sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

2:Kutt baconet i terninger og stek det sprøtt i en tørr stekepanne. La baconbitene renne av på kjøkkenpapir.

3:Del salaten i grove biter og vend dem i dressingen. Anrett salaten i en bolle. Topp med skiver av stekt kyllingbryst, stekt bacon, krutonger og grovrevet parmesan.

Pynt gjerne med spiselige blomster fra hagen eller balkongkassa for en enda vakrere salat!

What do you think?

Show comments / Leave a comment