Det er ikke lenge til jul... Julemarispanen er allerede i butikkene, og julepynten er på vei inn mens du leser dette.
Sitter du og lurer på hva du skal kjøpe til de rundt deg i julegave?
Vil du unngå å gi en lysestake som ikke helt faller i smak hos svigermor, en roman som bror allerede har lest eller en genser til onkel som er litt for liten?
Bestill årets julegaver allerede nå, så slipper du å løpe svettende rundt blant alt for mange folk i julestria med alt for mye klær på. Da kan du sitte i fred og ro hjemme hos deg selv, og få varene levert på døra.
Jeg har et julegavetips til deg som vil bli husket, og som også du vil kunne nyte i mange år fremover... En julegave jeg nesten kan garantere at mottakeren blir fornøyd med!
Hva med å kjøpe en trykkoker og kokeboka "Under trykk" i julegave i år?
Kort fortalt er en trykkoker en vanlig kjele med et lokk som gjør den til en tidsmaskin. En trykkoker koker under trykk på 120 grader. Dette betyr at du sparer tid og penger på strøm, samtidig som du bevarer næringsstoffene, smaken og saftigheten i maten på en unik måte. Og hvem blir vel ikke glad for en gave som gjør at man kan spare tid i hverdagen?
Med en trykkoker kan du lage verdens møreste lammeskank på 50 minutter, ertesuppe uten å bløtlegge ertene først, risotto på 7 minutter og risgrøt uten at den svir seg, og uten av du trenger å røre på deg senebetennelse....
Boka "Under trykk" gir deg 80 oppskrifter på mat laget i trykkoker. Her får du alt fra vegetarretter, fisk, kjøtt, taco, kraft og selvfølgelig desserter. I tillegg får du tips til hvordan du bruker trykkokeren, gode råd før du starter og selvfølgelig hvordan den skal vaskes.
Til sammen blir dette en gave som både gir inspirasjon, som motiverer til mer matlaging og en gave jeg nesten kan garantere at mottakeren ikke har tenkt på. Det beste er jo å gi en gave som mottakeren ikke selv visste at hen savnet i livet...
Det aller beste med denne gaven er at jeg nesten kan garantere at du blir invitert på flere middager. Med trykkokeren er det nemlig mulig å lage en langtidskokt gryte en helt vanlig hverdag, og ikke bare på søndager når man har hele dagen ledig...
Så er jo spørsmålet: hvilken trykkoker skal du velge?
Mitt tips er at du velger en trykkoker på 6 liter. Den er passe stor til å lage mat til én, men også til storfamilien. Hvis den du skal gi gave til liker å invitere til store middager, lage store porsjoner fårikål eller koke store mengder kraft, så bør du vurdere en større trykkoker. Men 6 liter holder til de aller fleste. Min favoritt-trykkoker er fra produsenten Function. Den kan du feks bestille HER.
Det beste med trykkokeren fra Function er at den er enklest i bruk, noe som jeg tror gjør at de som får den vil bruke den oftere. I tillegg følger det med en rist og en ekstra gummipakning i esken. Rista brukes når man skal lage pinnekjøtt, bakt ostekake eller sticky toffee pudding i trykkokeren. Gummipakningen er en reserve-del når den opprinnelige pakningen må byttes ut.
Trykkokeren kan kjøpes i de fleste Jernia-butikker. Bestill den hjem i postkassa eller trykk "hent i butikk", så er du sikker på at den er der når du er ute for å handle. Akkurat nå har de trykkokeren på lager i 115 Jernia-butikker rundt om i landet.
Jeg har også testet andre trykkokere, så hvis du vil lese om andre muligheter kan du gjøre det HER.
Boka "Under trykk" kan du bestille HER.
Du kan bestille den med fri frakt hjem i postkassa, eller du kan trykke klikk og hent, og plukke den opp i din nærmeste bokhandel.
Synes du en trykkoker og "Under trykk" blir en litt for dyr gave? Hva med å få med deg flere som spytter inn litt penger til årets beste julegave? Få med deg resten av familien til å være med på trykkokergaven til mor, eller få med kjæresten og kjøp den til svigermor!
Hvis du får med deg flere på gaven, og du vil gjøre den enda litt bedre, så kan du jo lage en liten gaveeske i tillegg til trykkokeren og "Under trykk" som inneholder råvarer som kan brukes i noen av rettene i boka. Da bør du droppe råvarene som må ligge kjølig, men du kan jo feks lage en eske med risottoris, en god olivenolje, tørkede bønner, en pakke klippfisk, byggryn, hermetiske tomater og tørkede urter av god kvalitet.
Hvis du leser dette og teker at DET var en god idè, så kan du sende meg en mail til janivar@oktopus.no, så kan jeg sende deg et "Under trykk" handlenett eller et forstykke som du kan legge med i julegaven sammen med trykkokeren og boka!
What do you think?
Show comments / Leave a comment