Er du en av dem som vurderer å skaffe deg trykkoker, men er redd for å få enda en kjøkkenmaskin inn på kjøkkenet?
Er du en av dem som allerede har satt airfryeren i boden og er skeptisk til enda en ny teknisk duppeditt?
Er du samtidig en som elsker langtidskokte gryter, men har litt for lite tid i hverdagen til å kunne sette av tid til det?
Løsningen er en trykkoker!
Her kommer noen grunner til hvorfor jeg mener alle hjem bør ha en trykkoker på kjøkkenet:
Tar liten plass plass.
En trykkoker tar ikke større plass enn en vanlig kjele. Hva med å bytte ut en av din store kjeler med en trykkoker?
Også en vanlig kjele.
En trykkoker er en helt vanlig kjele, med et lokk som gjør den til en tidsmaskin. Det betyr at du kan bruke kjelen som en vanlig kjele i hverdagen, og sette på lokket når du vil koke under trykk.
Enkel i bruk.
En trykkoker består som beskrevet over av en kjele og et lokk. Lokket har en knapp som du vrir på for å stille inn ønsket trykk. I tillegg er det en sikkerhetsventil som spretter ut når kjelen er under trykk. Her er det ingen tekniske innstillinger eller andre vanskelige ting å forholde seg til.
Spar tid.
Med en trykkoker lager du maten på en brøkdel av tiden det tar i en vanlig kjele. En langtidskokt gryte er laget på under en time, får i kål på 40 minutter og saftig og mør lammeskank på 50 minutter.
Spar penger.
Med en trykkoker sparer du penger. Både på råvarene, ettersom du kan bruke stykningsdeler som vanligvis bruker lang tid - og som er billigere. Dessuten tar kokingen med trykkoker kortere tid, noe som gjør at du over tid sparer penger på strøm. Og mange vil si at tid er penger. Og tid sparer du masse av.
Bevar næringsstoffer.
Fordi du koker maten i et lukket miljø under trykk, så vil du med en trykkoker ta vare på mer av næringsstoffene.
Saftig mat.
En trykkoker bevarer også saftigheten i maten, noe som gir fantastisk mørt og saftig kjøtt. Jeg har aldri smakt så saftig og mørt kjøtt på så kort tid som når jeg tilberedte lammeskanken i trykkokeren.
Mer smak.
En trykkoker "låser" smakene inne, og gir mer smak til rettene.
Du kan stole på trykkokeren.
En trykkoker leverer like bra resultat hver eneste gang. Følg oppskriften nøye første gang, for å få riktig mengde væske i retten og riktig tid.
Når du har lært deg hvordan din trykkoker fungerer best, så kan du bruke oppskriftene som inspirasjon og lage dine egne varianter.
Trygt.
Mange har sikkert hørt om ulykkene som oppsto med trykkokere som eksploderte. Dette er ikke noe å bekymre seg for lenger. Nye trykkokere er så trygge at dette ikke er noe tema. Med lås på håndtaket og sikkerhetsventiler som sier ifra at kjelen er under trykk, er du i trygge hender. Det eneste du skal tenke på er at du ikke skal åpne trykkokeren når sikkerhetsventilen er ute. Hvis du har en gammel trykkoker fra 80-tallet stående i skapet, så ville jeg vurdert å kjøpe en ny som lever opp til dagens standard og sikkerhet.
Med dette sagt håper jeg du vil bli med på høstens trykkoker-bølge.
Kjøp deg en trykkoker. Er du usikker på vilken variant som passer for deg, så kan du leser min test av trykkokere HER.
16.september kommer min nye bok "Under trykk, den store trykkoker-kokeboka". Den kan bestilles HER. Bestill nå, så kan du få den hjem i posten med signatur og personlig hilsen hvis du vil!
What do you think?
Show comments / Leave a comment